^Back to Top
facebook

Honden.net

Alles over het opvoeden van je hond

Honden en wij

Betrek de hond bij zoveel mogelijk dingen, waarom?

Een goede relatie baas-hond is gebaseerd op vertrouwen en op het feit dat de baas te allen tijde overwicht heeft op de hond. Dit laatste is niet zielig, dit zorgt ervoor dat de hond weet wie de baas is, het geeft hem houvast en het is vooral veilig voor beide partijen. Een hond is namelijk erg blij als er duidelijk wordt gemaakt wat er van hem wordt verwacht. Hij vindt het heerlijk om commando’s op te volgen (en beloond te worden). Een hond, waarvan de baas niet als baas optreedt, wordt een onzekere hond, of een hond die dominant gedrag laat zien. Er is immers geen roedelleider!  Wanneer wordt er wat van hem verwacht?

Register to read more...

Laat de hond mee werken bijvoorbeeld in de tuin, het houdt hem actief en alert.

Is je hond graag bij jou in de buurt? Volgt de hond je overal waar je bent? Weet de hond ook meteen waar je bent? Het antwoord is natuurlijk: “ja”. Maar dit zal ook voor jou gelden: jij bent graag bij de hond en weet steeds waar hij is. Hieruit blijkt een goede band, een sterke band tussen baas en hond.

Vaak heeft de hond slechts een kleine aanwijzing nodig en hij weet wat jij gaat doen. Je trekt bijvoorbeeld je laarzen aan en de hond staat al bij de schuur om je tuinhandschoenen te pakken (en niet meer terug te geven). Of je pakt de schop en de hond staat al in de tuin om de boel mee om te ploegen. Is het koffietijd en je roept:”koffietijd” ,dan weet de hond (heb je hem zelf aangeleerd), dat hij een hondenkoekje krijgt als jij koffie gaat drinken. Even samen pauze!  

Register to read more...