^Back to Top
facebook

Honden.net

Alles over het opvoeden van je hond

Praktisch

Kan de hond mee in de auto?

Wil je graag dat de hond overal mee naar toe gaat, naar de bossen, naar zee, op vakantie enz. dan is het gemakkelijk als de hond van jongs af aan gewend is geraakt aan het autorijden. Wellicht is zijn eerste autorit, de rit van de fokker naar zijn nieuwe thuis (neem een badhanddoek mee, hij kan braken tijdens de autorit en moet je ver rijden, stop dan onderweg een keer, om te voorkomen dat de eerste autorit meteen een trauma oplevert).

Je zet de hond, als hij nog erg klein is voorin op de grond, bij de persoon naast de bestuurder. De volwassen hond kan op de achterbank, in een riem of bij een stationcar is de laadruimte een ideale plek. Daar zou je wellicht een bench kunnen plaatsen en dan wordt de hond veilig vervoerd. In Nederland zijn er geen wettelijke eisen aan het vervoeren van een kat of hond. Je moet er wel op letten dat dit vervoer geen hinder geeft of leidt tot gevaarlijk situaties, maar dit is nogal logisch. Voor het vervoeren van een hond of kat in een auto in het buitenland is het verstandig om dit per land na te vragen als je er mee van doen krijgt. 

Register to read more...

Hoe weet je welke halsband en welke riem bij je hond past?

Je wilt je puppy al snel aan een halsbandje met riem laten wennen om daarna met hem te gaan wandelen. Een puppy van elk ras groeit enorm snel. Je zult echter begrijpen dat een herdershond meer verschillende maten van halsband nodig heeft dan een teckel. Neem de puppy mee naar de dierenspeciaalzaak, want het is erg moeilijk om op het oog een passende halsband te vinden. De hond groeit snel uit de halsband, het bijbehorende riempje kun je wat langer gebruiken. Het is belangrijk dat de halsband niet te strak zit maar zeker ook niet te los, zodat hij over de kop gemakkelijk afglijdt als de hond naar achter trekt. Zorg ervoor dat je twee vingers tussen de hals van de hond en de halsband kunt steken dan is de maat goed.

Register to read more...

Hond in de auto met warm weer

De zomer telt pas een paar zomerse dagen maar toch is het weer geregeld in het nieuws: honden die door de politie of omstanders bevrijd moeten worden uit een snikhete auto. Soms met de dood tot gevolg!

Kan een hond alleen in een afgesloten auto achterblijven? Nee! Bij warm of zonnig weer kan een achtergelaten hond ernstig letsel oplopen of overlijden. Laat uw hond dus nooit alleen achter in een warme auto. Uiteraard geldt dit niet alleen voor een stilstaande auto, ook in een rijdende auto kan het erg warm worden!

Register to read more...

Chippen

Vanaf 2012 moeten alle pups verplicht gechipt worden binnen 7 weken na de geboorte. Alle gegevens van de eigenaar worden opgeslagen in een centrale databank. Via www.chipnummer.nl kunt u kijken of uw hond geregistreerd is.

Register to read more...