^Back to Top
facebook

Honden.net

Alles over het opvoeden van je hond

Recreatie en sport

De hond laten zwemmen, waar let je op?

Veel honden zijn dol op water en springen in de sloot of vijver als zij daar de kans voor krijgen. Als baas moet jij echter de gevaren kennen van het water. Vooral in de zomer, als het lange tijd heet is geweest en als het lange tijd niet heeft geregend, dan is natuurwater niet altijd betrouwbaar. De kwaliteit van het water kan erg slecht zijn, de hond kan er erg ziek van worden en zelfs overlijden. Soms staan er waarschuwingsborden, als de gemeente op de hoogte is van de slechte kwaliteit. Meestal is daar dan iets aan vooraf gegaan (als het kalf verdronken is dempt men de put), mensen of honden die ziek werden of erger als ze daar hadden gezwommen. Soms ook worden de borden geplaatst als de kwaliteit van het water is getest en slecht is bevonden. 

Register to read more...

Met de hond gaan reizen, kan dat en waar let ik op?

Je kunt je hond meenemen als je naar het buitenland gaat. Je dient dan wel de nodige maatregelen te treffen. Maatregelen voor de hond zelf, hij moet ingeënt worden. De juiste eisen moet je per land even checken. Heeft de hond de nodige entingen gehad, zorg er dan voor dat je het bewijs van enting, het hondenboekje van de dierenarts, bij je draagt. Bij controle maken ze echt geen uitzondering, geen bewijs, dan kom je het land niet in. Dit is trouwens een prima maatregel ter voorkoming van gezondheidsproblemen voor de hond zelf en soortgenoten. Een ander belangrijk iets is de huisvesting van de hond tijdens de vakantie. Hoe reis je? Heeft de hond voldoende bewegingsruimte in de auto, of reis je met een camper, dan hebben jij en de hond je bed bij je. Wil je overnachten in een pension, hotel, appartement, of vakantiebungalow dan moet je per plek vragen of de hond ook welkom is. Oriënteer je van te voren als je de reis plant.

Register to read more...

Met de hond naar de stad, waar denk je aan?

Wanneer jij je hond overal mee naar toe wilt nemen, moet je er altijd weer aan denken dat je voor je vertrekt een plastic zakje, een opruimschepje voor poep of iets dergelijks bij je draagt Dit zal erg snel een goede gewoonte worden. Ook al laat jij de hond uit op de uitlaatstrook voordat je de stad ingaat en heeft hij zijn behoefte gedaan, dan nog kan het zomaar zijn dat de hond nogmaals poept, door de stress, opwinding of gewoon door de extra beweging. Ben er altijd op voorbereid, je baalt ervan als je een boete krijgt. Ook al poept de hond nooit in de stad, dorp enz. (hij heeft een vaste plek daarvoor) je bent verplicht iets bij je te dragen waarmee je de poep kunt opruimen. 

Register to read more...

Fietsen met de hond, hoe leer je dat aan?

Alleen als je het echt durft, kun je gaan proberen om te fietsen met de hond aangelijnd langs je fiets. Natuurlijk moet dit verantwoord gebeuren. Je oefent op een weg zonder verkeer. Laat voordat je hiermee begint de hond wennen aan de fiets, laat hem er langs lopen zonder dat jij op de fiets stapt, jij neemt de fiets aan de hand mee en bouwt dit stap voor stap verder uit. Zet geen kinderen achter of voor op je fiets.

Register to read more...

De eerste keer wandelen met de hond, hoe doe je dat?

Er is een groot verschil of je met een puppy of met een volwassen hond gaat wandelen. Met en puppy mag je nog geen lange wandelingen gaan maken, met een volwassen hond is veel beweging prima. Heb je pas geleden een volwassen hond uit het asiel gehaald, of heb je via een andere weg een volwassen hond in huis gekregen, dan wil je er zeker mee gaan wandelen. Wanneer je een goed opgevoede hond hebt getroffen die keurig aan de lijn kan lopen dan heb je geluk. Meestal echter zul jij de hond moeten aanleren hoe hij netjes met je mee loopt. Oefen enkele keren per dag, oefen op tijden dat je er echt tijd voor hebt zodat je niet gestrest bezig bent, de hond voelt dat. Leer de hond meteen of hij links of rechts van je moet lopen, dat voorkomt zigzaggen. Laat de hond eerst zijn behoefte doen dan is hij beter in staat om op te letten, anders is hij alleen maar bezig een poep- en plasplek te zoeken. Geef een aai of af en toe een koekje als het een stukje goed gaat. Verlang niet meteen dat alles perfect verloopt. Geef de instructies door aan huisgenoten die ook met de hond gaan wandelen en kies allemaal voor dezelfde commando’s en laat allemaal de hond aan dezelfde kant lopen.  

Register to read more...

Maak je eigen spellen

Jij en je huisdier, samen spelen, samen werken. Werken is voor een hond geweldig om te doen. Verveling is het ergste wat je een hond aan kunt doen. Leer je hond om te apporteren, om takken te sjouwen, je portemonnee te dragen, boodschappen uit je tas te halen en in de keuken te leggen. Dit zijn allemaal zeer leuke taken voor je hond. Het kost je natuurlijk eerst een heleboel uren training, maar ook die training is erg leuk voor allebei. Je bent op een fijne manier met je hond bezig, jij noch je hond hebben tijd om je te vervelen. Je hoeft geen dure spellen voor je hond te kopen.

Register to read more...

Zelf spelen met je honden in de tuin

Een hond in huis, dat wil zeggen dat je zelf ook meer gaat bewegen. Prima toch! Je slaat twee vliegen in één klap als je heerlijk met de hond naar buiten gaat. Pret voor de hond en de baas. Je bent meer in de buitenlucht en zult bewegen of je wilt of niet. Een heerlijk speelse hond nodigt je uit tot spel, sport en meer bewegen. Dus als je teveel binnen zit en overdag achter een laptop doorbrengt overweeg het dan eens om meer met je hond te gaan ondernemen. Het is zo leuk en schept een goede band wanneer je samen sport en speelt.

Register to read more...