^Back to Top
facebook

Honden.net

Alles over het opvoeden van je hond

Tips en weetjes

Een hond en een mooie tuin, kan dat?

Je wilt erg graag gezelschap van een hond en je houdt van een mooie tuin. Velen vragen zich af, of dat wel mogelijk is. Natuurlijk kan dat! Het is geweldig voor de hond dat de baas graag tuiniert, want dan is hij vanzelf vaak met de hond buiten aan het werk. Geweldig voor hond en baas, een hond is namelijk erg graag in de buurt van de baas. De hond loopt de baas graag voor de voeten en vindt de kruiwagen, de schop, de bladhark enz. het einde. Vooral een jonge hond wil alles met je mee doen. Gun hem dat plezier en speel met hem, doorwerken kun je weer als de puppy slaapt. Toch moet je hem wel meteen wat dingen leren, liever gezegd afleren anders houd jij dit nu leuke maar op den duur storende gedrag. 

Register to read more...

Maak regelmatig foto’s van je hond!

Wanneer je al enkele honden hebt gehad, dan weet jij als geen ander hoe snel een puppy groeit: zeker bij een groot ras! In het begin zal het fototoestel op tafel blijven liggen en wil je alle leuke, ontroerende feitjes vast leggen. Je raakt niet uitgekeken op die snoezige, ondeugende puppy, zelfs niet als hij slaapt. Ook dat is een foto waard. Een puppy kan namelijk zomaar overal in slaap vallen. De puppy heeft zich ingespannen en kan van het ene op het andere moment als het ware omvallen van de slaap. Je vindt de puppy op de raarste plekken waar hij ligt te slapen. Pas op latere leeftijd zal hij daarvoor een eigen plek hebben. Een puppy slaapt nog veel, maar als hij wakker wordt dan kun je gerust je fototoestel klaar hebben liggen voor gebruik. Natuurlijk vertel je `s avonds je huisgenoten wat er zich overdag allemaal afspeelt in huis, maar foto`s kunnen jouw verhaal toelichten.

Register to read more...

Wanneer is het verstandig om een hond te nemen?

Je mag alleen dan een hond nemen als jij tijd voor hem hebt, als jij rekening wilt houden met de hond (het feest is erg gezellig, toch ga ik voor de hond op tijd naar huis), als je echt van honden houdt, geen problemen hebt met de verharing, met de modderpoten en een oudere hond die wellicht wat minder fris ruikt. Pas als je al deze aspecten geen probleem vindt, dan is het verantwoord om een hond te nemen. Het is verstandig om een hond te nemen als je nog goed ter been bent, maar alleen de deur niet uit gaat, ook dan kan een hond voor jou een prima maatje zijn waardoor je weer in contact komt met anderen, vooral hondenbezitters.

Register to read more...

Hoe weet je of een hond bij je past?

Voordat je een puppy aanschaft zul je al veel hondenboeken hebben nageslagen en op internet informatie hebben opgezocht. Soms ook heb je vanaf je kindertijd altijd te maken gehad met een bepaald hondenras. Je bent helemaal weg van dat ras en je kiest nooit meer voor een ander ras.  De voordelen daarvan zijn dat je het ras waarschijnlijk door en door kent. Je weet de sterke en zwakke punten van het ras. Je kent de kwalen die het meeste voorkomen. Toch is het erg leuk om een ander ras te leren kennen. Het is natuurlijk belangrijk dat jij je goed voorbereidt op de komst van een puppy, ongeacht het ras. Hoe weet je nu welk ras bij jou past en in jouw situatie past? Dat is inderdaad moeilijk om van te voren te weten.

Register to read more...