^Back to Top
facebook

Honden.net

Alles over het opvoeden van je hond

Verzorging

Honden uitlaatservice

Als je doordeweeks moet werken dan kan het zijn dat je oppas voor de hond nodig hebt die de hond even uit komt laten. Een goede keuze kan de honden uitlaatservice zijn. Deze komen de hond aan huis ophalen en brengen hem ook weer thuis. De honden mogen dan samen naar de bossen of naar een speelweide om samen te spelen en zo kunnen zij hun energie goed kwijt. Je kunt ook een persoon in de buurt (een hondenliefhebber, iemand die graag wandelt maar niet alleen!)) kiezen die graag met de hond gaat wandelen, dan kun je kennismaken (eerst zelf) zodat je weet wie je in huis haalt en daarna laat je de hond kennismaken. Je geeft die persoon een sleutel, altijd handig als je onverwacht laat thuis komt, even telefonisch contact en de hond wordt verzorgd. Met de honden uitlaatservice maak je natuurlijk ook kennis, maar je hond wordt dan met de auto opgehaald waarin ook andere honden zitten. De honden dienen ook goed met elkaar overweg te kunnen. De honden worden namelijk vaak in de bossen losgelaten en als je dat liever niet hebt dan kun je beter een persoon zoeken die de hond uit kan laten, dan kun je namelijk je wensen uiten. Een hond die zijn energie kwijt moet kan prima los en dan achter de bal aan rennen, maar wanneer het een hond is welke geen interesse heeft in andere honden dan is de honden uitlaatservice geen goede optie. 

Register to read more...

Hond uitlaten

Het uitlaten van de hond is een leuke gebeurtenis. Iedere dag komt het weer een paar keer terug. Er zijn zoveel mogelijkheden als je aan het uitlaten van de hond denkt, je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om samen naar de bossen te gaan. Je kunt dan de auto nemen of de fiets, wat je ook met je hond wilt doen, het is belangrijk dat je er voor kiest dat je op een veilige plaats samen gaat wandelen. Zoek een plaats waar de hond los kan, maar dan moet de hond het wel geleerd hebben en goed luisteren. Als je hond goed overweg kan met andere honden dan kun je ook naar een uitlaatveld gaan voor honden, daar kunnen ze dan samen spelen. Ook heb je tegenwoordig veel afgezette stukken gras waar de honden dan op een veilige plek kunnen spelen en uitrennen. Het is dan wel belangrijk dat je hond de hondentaal goed spreekt, onderdanig kan zijn en weet wat spelen is. Dit kun je de hond leren door dit van puppy af aan al te doen, ook op de cursus kan de hond aan andere honden wennen. Laat bijvoorbeeld je hond eerst aangelijnd aan andere honden snuffelen, kijk naar de reactie en daarna kunnen ze wellicht samen spelen. 

Register to read more...

Welke borstel is geschikt voor jouw hond?

Honden hebben een verschillende vacht. Sommige honden hebben een dikke ondervacht, anderen hebben een dunne vacht. Sommige honden hebben krullen en andere weer glad haar. Het is belangrijk dat je per hond gaat kijken welke borstel er geschikt is en of alleen borstelen voldoende is. Stel je voor je hebt een Leonberger, deze honden hebben een hele dikke vacht en een dikke ondervacht. Deze honden worden vaak naar de trimsalon gebracht zodat ze een keer goed geplukt kunnen worden, meestal worden de honden dan vast gezet zodat er een paar uur geplukt kan worden.

Register to read more...

Moet mijn hond naar de trimsalon?

Als de hond een wollen vacht heeft, of geschoren moet worden dan kan de hond het beste terecht bij de trimsalon. Een goed voorbeeld hiervan is een bouvier. Deze honden worden een of twee keer per jaar naar de trimsalon gebracht, soms vaker, maar dat is afhankelijk van wat je mooi vindt bij de hond. Na verloop van tijd kun je ook zelf de spullen in huis halen en het zelf doen, dit doen veel mensen wanneer de honden de behandeling niet goed toelaten bij de trimsalon.

Register to read more...

Welke producten heb je nodig om een hond te verzorgen?

Als je een hond in huis hebt dan heb je bepaalde producten nodig om de hond te verzorgen. Om te beginnen is een borstel wel zo prettig, zeker wanneer de hond in de rui is. Als de hond veel haren verliest en hij schudt binnen een keer dan kun je weer stofzuigen! Een oplossing hiervoor is de hond op tijd borstelen en in de rui periode (twee keer per jaar) kan dat een paar keer in de week.

Register to read more...