^Back to Top
facebook

Honden.net

Alles over het opvoeden van je hond

Moet mijn hond naar de trimsalon?

Als de hond een wollen vacht heeft, of geschoren moet worden dan kan de hond het beste terecht bij de trimsalon. Een goed voorbeeld hiervan is een bouvier. Deze honden worden een of twee keer per jaar naar de trimsalon gebracht, soms vaker, maar dat is afhankelijk van wat je mooi vindt bij de hond. Na verloop van tijd kun je ook zelf de spullen in huis halen en het zelf doen, dit doen veel mensen wanneer de honden de behandeling niet goed toelaten bij de trimsalon.

Kijk voordat je een hond aan gaat schaffen naar de vacht van de hond en zoek hier informatie over op, dan weet je meteen of dat de hond naar een trimsalon moet.

De eerste keer naar de trimsalon

De eerste keer met de hond naar de trimsalon kan leuk zijn, maar je moet het wel spannend houden voor de hond. Je kunt er bij blijven om de hond mee vast te houden maar de meeste mensen die het beroep uitoefenen willen dat je de hond brengt en dan na een paar uur weer ophaalt, zij kunnen de hond dan wassen, kammen en behandelen. Als je dan terug komt is hond weer helemaal als nieuw. Het kan alleen zijn dat je hond nare ervaringen op doet bij een trimsalon, de hond wil er misschien niet heen, of de hond wil niet dat hij vast wordt gebonden. Wanneer je een hond hebt uit het asiel en de hond heeft vroeger heel veel mee gemaakt (bijvoorbeeld mishandelingen) dan is het geen goed idee om meteen naar de trimsalon te gaan en de hond alleen daar te laten, vaak roept dat herinneringen op. Hierbij is het de bedoeling dat je stapsgewijs met de hond naar de trimsalon gaat en niet meteen een behandeling laat doen. Loop er samen naar toe, laat de hond de ruimte verkennen terwijl jij een praatje maakt met de deskundige. Als de hond dan wat meer ontspannen is dan kun je kleine behandelingen uitvoeren en wanneer dat goed gaat dan kun je jezelf steeds meer op de achtergrond houden zodat het beter gaat. Het vraagt van sommige honden veel geduld en van mensen ook, om de honden hier aan te laten wennen, maar wanneer je het zelf kunt heeft dat voor veel honden toch de voorkeur. Zorg dat de trimsalon voor jou vertrouwd voelt, bij twijfel zoek een ander adres!