^Back to Top
facebook

Honden.net

Alles over het opvoeden van je hond

Voeding

Hondenvoer

Als je een hond hebt, is het belangrijk dat je weet welke soorten hondenvoer er te koop zijn. Het soort voer en de hoeveelheid voer die je de hond geeft is namelijk afhankelijk van het ras, maar ook van de grootte en de leeftijd. Een puppy krijgt speciale puppybrokken en voor de volwassenen honden zijn er de adult brokken. Als je een hond hebt welke zeer actief is dan zijn er ook verpakkingen waar op staat: atletisch. Dit is dan speciaal voor honden welke iedere dag veel bewegen. Ook moet er gekeken worden naar wat er in de voeding zit, dat is zeker van belang bij een allergie. Net als mensen kunnen honden een allergie hebben voor bijvoorbeeld eiwitten. Het is dan belangrijk dat de eiwitten uit de voeding worden gehaald en dat er een vervangend product wordt toegevoegd. Er kan ook gekozen worden voor hondenvoer waar geen eiwitten inzitten.

Register to read more...

Mijn hond heeft een allergie, welke voeding is geschikt?

Als een hond een allergie heeft dan is dat erg vervelend. Het kan zijn dat het een voedingsallergie is, daar kun je achter komen door een test te doen of te laten doen bij de dierenarts. Mensen die al meer ervaring hebben met honden weten vaak hoe zij hier achter kunnen komen. Wanneer de hond vaak jeuk heeft en zich open gaat krabben dan kan dat een teken zijn van een voedselallergie, dan is het tijd om andere brokken te proberen.

Register to read more...

Hoeveel voeding mag je hond hebben per dag?

De hoeveelheid voeding die de hond per dag mag hebben is afhankelijk van het merk voer, de leeftijd van de hond en de conditie van de hond. Op de verpakking staat aangegeven wat de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is, maar je kunt ook voeren op het oog. Als je de ribben van de hond kunt voelen dan is de hond niet te dik. Merk je dat de hond wat vaker kortademig is en niet zoveel conditie meer heeft en voel je de ribben niet meer, dan is het belangrijk dat je de hond wat minder eten geeft en eens weegt.

Register to read more...

Kies de juiste voeding

De juiste voeding voor je hond is van groot belang voor de gezondheid, om de hond goed op gewicht te houden en om te zorgen dat de hond de juiste voedingsstoffen binnen krijgt. Goed voer begint al bij de pup. Zorg dat je pup de juiste hoeveelheid voer en de juiste samenstelling binnen krijgt. Een kwalitatief goed voer in de juiste hoeveelheid zorgt voor een optimale groei van de pup en kan gezondheidsproblemen op latere leeftijd voorkomen.

Register to read more...

Giftige voedingsmiddelen

Er zijn een aantal voedingsmiddelen die wij dagelijks gebruiken maar die giftig zijn voor uw hond. We hebben voor u een korte opsomming gemaakt van de voedingsmiddelen die u beter uit de buurt van uw hond kunt houden zoals chocolade, druiven en zout.

Register to read more...

BARF

BARF is de afkorting van Biologically Appropriate Raw Food. BARF vind zijn oorsprong in 1930 wanner Juliette de BairacliLevy, een holistische dierenarts, in haar boeken adviseerd om rauw vlees te voeren aan honden.

Naast BARF kennen we ook nog NRV (Natuurlijke Rauwe Voeding) en KVV (Kant-en-klaar Vers Vlees).

 

 

Register to read more...